Kanada'dan Kuzey Amerika Ekonomisini Konuştuk
top of page

Kanada'dan Kuzey Amerika Ekonomisini Konuştuk


Kanada'da oğlum Birand'ı ziyarete geldik. Ve bu ülkeden, Kanada'dan Zoomya.TV için YouTube kanalımızda yaklaşık 55 dakikalık bir canlı yayın yaptık.



Yazı: Hasan R. Ardıç

 

Yayını sevgili hocamız Prof. Dr. Can BİLGİLİ yönetti. Ben de oğlum Birand Ardıç ile konuk olduk. Bu oğlumla ilk ortak yayınımız, umarım devam da edeceğiz. Onunla gurur duydum.


Can hocam ile daha önceden planladığımız husus, bazı ülkelerdeki tanıdıklarımızla müşterek programlar hazırlayarak onların deneyimlerini bizi izleyenlerle paylaşmak amaçlı… Yurt dışında yaşayan en yakından tanıdığımız kişi de oğlum.


Aslına bakarsanız, Onun ABD (5 yıl) ve Kanada (1,5 yıl) deneyimlerini, dünyanın da çok önemli iki Kuzey Amerika ülkesini konuştuk. ABD ve Kanada hakkında daha da konuşacağız. Yaşam tarzları, ekonomileri, dünyadaki önem düzeyleri, ABD ve Kanada’da yaşamak nasıl bir şey… Bu hafta başladık, ama önümüzdeki hafta(lar)da devam edeceğiz.



Örneğin bugün ZOOMYA grubumuzdan sevgili Avukat Tülay PARLAK canlı yayında bize sorular sordu, yanıtlamaya çalıştık. Eğer konu ilginizi çekiyorsa, sizler de her zaman yazılı veya canlı yayında sorular sorabilirsiniz.


Benim kişisel isteğim; interaktif bir çalışma yapalım ve kısa kısa sorulara kısa kısa cevaplarla olabildiğince geniş, genç kitleye bilgi verelim, bilgi ve deneyimleri paylaşalım.


Haftaya ve takip eden programlarda özellikle ABD Ekonomisi ağırlıklı olarak sayıların aydınlığında görüş iletelim. Olursa soruları cevaplayalım.


Çarşamba günü, Türkiye saatiyle 21:00 da Zoomya.TV de “Herkese Ekonomi” programında görüşmek üzere…

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page